Všetky články

V kategórii sa nachádza 178 článkov.
Kurkuma: Korenie pre zdravie

Kurkuma: Korenie pre zdravie

Kurkuma je tisícročia známe korenie, ktoré má nenahraditeľné miesto v indickej kuchyni. Už v minulosti poznali ľudia jej protizápalové a antioxidačné schopnosti a v ajurvédskej medicíne sa jej hovorí aj prírodný aspirín. V súčasnosti patrí toto korenie medzi najviac skúmané korenia na svete. Kurkuma v kombinácií s mliekom tvorí obľúbený nápoj s početnými zdravotnými benefitmi. V tomto článku...
Čítajte viac
7 vecí robiace ženu krásnou, ktoré mejkap spraviť nedokáže

7 vecí robiace ženu krásnou, ktoré mejkap spraviť nedokáže

Mnohé ženy si myslia, že kľúč k ich kráse leží naspodku taštičky s mejkapom. Je milión a jeden dôvodov, prečo si to ženy myslia. Sú posudzované na základe svojho vzhľadu či popovej kultúry. Najhoršie na tom je, že média toto podporujú a veľké firmy zarábajú svoje peniaze nehanebným prezentovaním obrázkov pred a po použití ich „zázračných“ produktov. Pravdou však je, že krása nevychádza z...
Čítajte viac
13 vecí, na ktoré pamätajte keď sa život stane ťažkým

13 vecí, na ktoré pamätajte keď sa život stane ťažkým

Všetci sme zažili zlé časy. A všetci sme sa cez ne nejako preniesli. Niektorí však cez ne prejdú ľahšie ako ostatní. V čom je ich tajomstvo? Väčšina z toho má dočinenia s postojom k životu. Tu je 13 vecí, na ktoré by ste v ťažkých životných situáciách mali pamätať.
Čítajte viac
Infarkt a pitie teplej vody

Infarkt a pitie teplej vody

Toto je článok nielen o teplej vode, ale aj o infarkte.   Mohli by sme si osvojiť zvyky Číňanov a Japoncov. Tí totiž počas jedla popíjajú horúci čaj, nie chladnú vodu.   Je síce príjemné vypiť chladný nápoj po jedle, avšak tento chladný nápoj spôsobí v požitom jedle stuhnutie tukov, ktoré sme práve skonzumovali. To spôsobí spomalenie zažívacieho procesu. Akonáhle...
Čítajte viac
Pravda o mlieku

Pravda o mlieku

Mlieko je potrava pre kojencov a teliatká. Od tretieho roku života, tj. od odstavenia od matkinho prsníka, máme my dospelí veľký nedostatok týchto dvoch enzýmov: laktózy a labu (syridlo). Laktóza je potrebná k tomu aby bol mliečny cukor stráviteľný a lab, aby sa kazeinové bielkoviny dali štiepiť. Nie sme preto schopní mlieko správne stráviť. Vedľa obilia (predovšetkým pšenice) je...
Čítajte viac
Tekvicovo-pohánková kaša s figami

Tekvicovo-pohánková kaša s figami

Sušené figy zalejeme 2 dl teplej vody.  Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.  Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju...
Čítajte viac
Vytýčte si smer a vizualizujte kľudnú cestu

Vytýčte si smer a vizualizujte kľudnú cestu

Vytýčte si smer a vizualizujte kľudnú cestu, aby si s vyváženou zadnou a ustálenou prednou časťou mohli plávať s vetrom zmien. Pokiaľ chcete zvládnuť súčasné zrýchlené energie, prestaňte si robiť starosti, spomaľte, smejte sa a dovoľte sami sebe prepych skutočnej radosti zo života.
Čítajte viac
Najlepšia prevencia a liečba osteoporózy? Stačí, ak dodržíte týchto 12 zásad

Najlepšia prevencia a liečba osteoporózy? Stačí, ak dodržíte týchto 12 zásad

Osteoporóza je ochorenie, pri ktorom kosti strácajú tkanivá, čo ich následne zanecháva krehkými a lámavými. Odhaduje sa, že je ňou ohrozených až 10% populácie v rozvinutých krajinách, pričom väčšina z nich sú ženy. Ide o číslo až 80% zo všetkých prípadov, čiže približne každá šiesta žena. Kosti sa skladajú z tkanív, ktoré sa neustále rozpadajú a zároveň znovu obnovujú. Keď tvorba...
Čítajte viac
Odhalená pravda o Spiruline: Starí Aztékovia to celý čas vedeli

Odhalená pravda o Spiruline: Starí Aztékovia to celý čas vedeli

Podľa Organizácie spojených národov (OSN) patrí spirulina medzi potraviny budúcnosti. Ak sa pozriete na látky, ktoré obsahuje, nebudete vôbec prekvapení, prečo je tomu tak.  Spirulina je natoľko výživovo hodnotná, že sa v súčasnosti právom považuje za jednu z najvýživnejších potravín a radí medzi tzv. „super potraviny“ .
Čítajte viac